Druckmaschinenfabrik Mailänder, 1876 yılında Almanya’da kuruldu. Bundan 12 yıl sonra, 1888’de yaptığı ilk üretim makinesiyle, henüz yeni gelişmekte olan metal baskı sektöründe lider konuma yükseldi.
Daha sonra LTG ismini alacak olan, havalandırma sistemleri üreticisi “Cärrier Lufttechnische Gesellschaft” firması, 1924’te Stuttgart’ta kuruldu. Firmanın ilk metal levha kurutma fırını, Nivea kremlerinin ünlü mavi tenekesi ile 1932 yılında endüstriyel üretime adım attı.
1994 yılında LTG ve Mailänder güçlerini birleştirerek, LTG’nin ekonomik hava temizleme sistemleri de dahil olmak üzere, ilk düşük maliyetli ve çevre dostu metal dekorasyon sistemi tedarikçisi LTG Mailänder firmasını kurdular.
Bauer+Kunzi firması, 1974 yılında Stuttgart yakınlarındaki Ditzingen’de kuruldu. Firma 1994 yılında geniş formatlı kâğıt ofset baskı makinelerinde pazar lideri olan KBA Planeta AG ve Man-Roland firmalarıyla işbirliği anlaşmaları imzaladı. 1995 yılında, bu işbirliğinden, endüstrinin ilk modüler dizaynlı baskı makinesi olan MetalStar ve Spring doğdu. Bu modeller, saatte 10,000 levha üretim kapasitesiyle çok renkli ve hızlı baskı için yeni bir dönem başlattı.
Bauer+Kunzi, 2003 yılında KBA firması tarafından satın alındı. Üç yıl sonra ise KBA’nın yan kuruluşu Bauer+Kunzi ve LTG Mailänder birleşerek 2006’da KBA-MetalPrint firmasını oluşturdular.
Crabtree, Türk teneke ambalaj sanayinde en çok kullanılan matbaa makinesi markalarından biridir. Markanın temelleri 1849 yılında Otley, Yorkshire’da kurulan Dawson, Payne and Elliott Ltd. demir döküm fabrikasıyla atıldı. Firma ilk Wharfedale baskı makinesini 1858 yılında yaptı.
1871 yılında ilk rotary ofset matbaa makinesini yapmak üzere George Mann & Co. Ltd. şirketi kuruldu. 1883 yılında, Fred Waite ve Jason Saville birleşerek gazete katlama makineleri imalatına başladılar.
Richard Wadsworth Crabtree ve Alfred Horsfield, 1895 yılında tekstil makineleri üretmek üzere güçlerini birleştirerek RW Crabtree Grubu’nu kurdular. RW Crabtree, ilk matbaa makinesini 1905 yılında yaptı.
1909 yılında Payne and Sons, meşhur düz yataklı gazete matbaa makinesi olan ilk Cossar iki silindirli web ofset makinesini yaptı.
Dawson, Payne and Elliott firmasının vârisleri, 1921 yılında bir araya gelerek, temelleri 72 sene önce atılmış olan şirketi yeniden kurdular.
1947-1966 yıllarında Vickers Ltd., tüm bu firmaların aktivitelerini tek bir çatı altında birleştirdi. Crabtree Vickers, 1966-1977 yılları arasında Leeds kentinde gazete matbaaları üretti.
On bir yıllık başarının ardından Vickers’ın firmayı ikiye bölmesiyle 1977 yılında metal dekorasyon ekipmanlarında uzmanlaşmak üzere Crabtree Vickers of Gateshead Ltd. şirketi doğdu. 1981 yılında F Model laklama makinesini piyasaya sunan firma, 1986 yılından itibaren yoluna Crabtree of Gateshead olarak devam etti.
Crabtree of Gateshead, önce 1994 yılında metal dekorasyon fırınları üreticisi Wellman CHAL firmasını, ardından 1995’te Amerikalı iki parçalı fırın üretici firması Oven Systems Inc. firmasını bünyesine kattı.
Şirket, 1998 yılında Alman LTG tarafından satın alınsa da, bundan beş yıl sonra, 2003’te Crabtree of Gateshead UK yöneticilerinin yönetimi yeniden almasıyla Crabtree, bir İngiliz firması olarak yeniden kuruldu.
Türkiye’de kutu üretiminde kullanılan otomatik dikiş kaynak makinelerinin çoğu İsviçreli Soudronic firmasına aittir. Soudronic, kurulduğu günden bugüne kadar konusunda dünya liderliğini korumuş bir firmadır.
1953 yılında Paul Opprecht tarafından, İsviçre’nin Bergdietikon şehrinde elektrik kaynak makineleri üretmek üzere kurulan Soudronic, 1959 yılında ilk yarı otomatik dikiş kaynak makinesini yapmış ve on yıl boyunca bu makineyi üretmeye devam etmiştir. 1969 yılında ise aerosol kutu üretiminde kullanılmak üzere ilk otomatik dikiş kaynak makinesi piyasaya sürülmüştür. 1978 yılında patentini aldıkları ve “superwima” diye adlandırdıkları, dikiş kaynak tekniğini kullanan yeni dikiş kaynak makinelerinin üretimine başlamışlardır.
1990 yılında kendine yeni hedefler belirleyen firma, müşterilerine komple kutu üretim hattı sunabilmek amacıyla, bir kutu üretim hattında olması gereken diğer makineleri üreten firmaları satın alarak büyümeye başlamıştır. Soudronic, bu süreçte, dikiş kaynak makineleri üreten rakip firmaları da kendi bünyesine katmıştır. Soudronic firması çok uzun bir süre lazer kaynak teknolojisinin kutu üretiminde kullanılması konusunda araştırmalar yaptı. Fakat istenilen kutu üretim hızına ulaşılamadığı için bu çalışmalara son verildi.
• 1990 – Aynı şehirde dikiş kaynak makineler üreten Schweissmaschinen AG satın alındı.
• 1993 – Dikişin üzerini toz lakla kaplama tekniğini bulan ve bununla ilgili makine ve fırınları üreten SPS Precision Tools firması satın alındı.
• 1993 – İtalyan Mecatronic firması satın alındı.
• 1994 – Dikiş kaynak makinelerinde en büyük rakibi olan Fael firması satın alındı.
• 1995 – İtalyan otomatik makas üreticisi Cepak firması satın alındı.
• 1995 – İtalyan otomatik makas üreticisi Oscam firması satın alındı.
• 1995 – Fransız otomatik dörtköşe ve kova üretim hatları üreticisi Sabatier firması satın alındı.
• 1998 – Alman kutu ve pres üretim hatları üreticisi Karges-Hammer AG firması satın alındı.
• 2001 – Yatırım fonları, Soudronic firmasını Opprecht ailesinden satın aldı.
• 2003 – Piyasada “peel-off” olarak adlandırılan kapağı yapan makine üretildi.
• 2006 – Alman Krupp firmasını bünyesine katmış olan SIG CANTEC GmbH firması satın alındı.
Soudronic firması, halen dünyanın en büyük, üç parçalı kutu makineleri ve pres hatları yapan firmasıdır.
Cevolani, yalnız İtalya’nın değil, dünyanın da en eski ve halen faal olan firmalarından biridir. 1900 yılında İtalya’nın Bologna kentinde Edward Cevolani tarafından bisiklet ve motosiklet üretimi ve tamiri için kuruldu. 1934 yılından sonra teneke kutu üretim hattı yapımında uzmanlaştı.
Luigi Pazzaglia (satın alma ve dizayn) ve Cesare Pazzaglia’nın (üretim ve satış) işin başına geçmesinden sonra hızla büyüyüp, konusunda dünyanın sayılı firmaları arasına girdi.
1990’lı yıllara kadar Pazzaglia Kardeşler tarafından yönetilen şirket, başlangıçta komple lehimli kutu hatları ve pres hatları üretti. 1980’li yılların ortalarından sonra dikiş kaynaklı hatlar üreterek Soudronic firmasına rakip oldu. Pazzaglia Kardeşler’in artık iyice yaşlanması üzerine, şirketin başına Cesare Pazzaglia’nın o güne kadar şirketle fazla ilgilenmemiş olan oğlu Paolo Pazzaglia geçti. Bundan sonra ciddi kan kaybına uğrayan şirket, önce Soudronic firmasına satıldı, fakat bir yıldan az bir süre sonra şirket eski sahiplerine iade edildi.
1999 yılında Cevolani’yi İtalya’nın ve dünyanın en büyük şişe kapağı üreticilerinden biri olan Pelliconi firması satın aldı. Pelliconi Group’a katıldıktan sonra Bologna şehrinin merkezine çok yakın bir yerde olan Cevolani fabrikası St.Lazarus’a taşındı. Pelliconi firması da Cevolani’yi 2010 yılında Paritel Finanziaria Group’a sattı. Satıştan sonra fabrika, Castel Maggiore’de bulunan Paritel’in bünyesindeki başka bir makine üreticisi Sasib’in fabrikasına taşındı. Halen burada faaliyetine devam etmektedir.